Nu exista nici-un produs in cos
Micul dejun nu este întâmplător numit cea mai importantă masă a zilei. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să consideri celelalte mese ca fiind mult mai puțin importante sau să sari peste ele. Este foarte important să reținem că un stil alimentar sănătos este compus din mai multe mese și gustări echilibrate într-o zi.
Un mic dejun consistent ajută mult la îmbunătățirea calității alimentației, deoarece micul dejun conșine în general mai mulți nutrienți și fibre necesare organismului să funcționeze în parametrii normali. Însă este important și ce alegeți să mâncați la micul dejun. Dacă alegeți carbohidrați simpli, efectul o să fie exact invers, nivelul de zahăr din organism o să crească rapid și o să scadă la fel de repede și în loc să aveți energie, veți resimți o stare de oboseală în schimb dacă alegeți carbohidrați complecși, datorită alimentelor cu indice glicemic scăzut, carbohidrații se transformă mai lent în energie, furnizând corpului energie treptat. Micul dejun consumat cu regularitate și alegerea unor carbohidrati complecși la masa de dimineță vă ajută să vă îmbunătățiți sensibilitatea la insulină, menține echilibrat nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de a dezvolta diabet.
Carbohidrații complecși precum zaharurile care au o eliberare lentă și glucidele sunt foarte benefici pentru organism deoarece au un mare avantaj, acela de a se absorbi mult mai greu comparativ cu carbohidrații simpli si de a oferi corpului energie într-un mod constant, până când sunt digerați complet. Carbohidrații complecși au rolul de a preveni fluctuațiile bruște de glicemie și dau o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Carbohidrații complecși se regăsesc în primul rând în cereale integrale și leguminoase.
Carbohidrații simpli au fost inițial complecși dar au fost transformați îndepărtându-se din ei vitaminele și mineralele. La final rămânând din ei doar glucidele și zaharurile simple pe care corpul le va absorbi rapid și care se vor depune extrem de ușor sub formă de grăsime. Carbohidrații simpli determină diferențele bruște de glicemie, iar apetitul o să fie influențat într-un mod negativ. Cele mai cunoscute și consumate surse de carbohidrați simpli sunt zahărul rafinat și faina albă și tot ce se obține din acestea.
“Singura modalitate de a rămâne sănătos este să mănânci ceea ce nu vrei, să bei ceea ce nu-ți place și să faci ceea ce ai prefera să nu faci.”– Mark Twain
A avea un stil de viață echilibrat presupune să ai mese echilibrate din punct de vedere nutrițional, folosind alimente bogate în nutrienți sănătoși care îți vor asigura o sănătate fizică și neurologică foarte bună. Din această misiune fac parte și mișcarea regulată și în mode special odihna de calitate.Într-un cuvânt, un stil de viață sănătos este ca un maraton care nu se termină niciodată, el nu se limitează la masa de dimineață sau la un antrenament din când în când, este mult mai complex și totul pornește zilnic de la micul dejun!
*Atenție – Micul dejun asigură vitaminele și nutrienții necesari corpului. Vei fi plin de energie și te vei putea antrena pentru a arde toate depozitele de grăsime nedorite.
Scrieti un comentariu