Nu exista nici-un produs in cos
Flexii cu bara dreapta – este un exercițiu de ridicare de greutăți care vizează în primul rând mușchii bicepși din partea superioară a brațelor.
Niciun exercițiu de rezistență nu este mai emblematic decât clasicul flexii cu bara dreapta. O mișcare practicată în aproape fiecare program de antrenament pentru bicepsi.
Implica ridicarea unei bari drepte cu o prindere sub mana si curbarea acesteia spre piept in timp ce tineti coatele stationate.
Acest exercițiu se efectuează de obicei în timp ce stați în picioare, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și bara ținută la lungimea brațului în fața corpului.
Flexiile cu bara dreapta pot fi efectuate folosind diferite greutăți și poziții de prindere. Permite variații ale exercițiului și capacitatea de a viza diferiți mușchi.
Sunt un exercițiu popular pentru cei care doresc să-și mărească dimensiunea și definiția bicepșilor.
✔ Flexii cu bara dreapta sau cu haltera – Mod de executare
Flexiile cu bara dreaptă vizează în primul rând bicepșii, care sunt compusi din două capete: capul lung și capul scurt.
Beneficiul principal al flexiilor cu bara dreapta este că vizează și construiește puterea în mușchii bicepși. În timpul flexiilor cu bara dreapta, ambele capete ale bicepsului sunt activate, precum și alți mușchi din partea superioară a corpului, inclusiv brahialul, brahioradialul și antebrațele. Acest exercițiu este deosebit de eficient pentru cei care doresc să-și mărească dimensiunea și definiția bicepșilor.
Creșterea musculară, cunoscută și sub denumirea de hipertrofie, apare atunci când fibrele musculare suferă microrupturi în timpul efortului și apoi se repară și cresc mai mari în timpul perioadelor de repaus.
Flexiile cu bara dreapta sunt eficiente pentru stimularea creșterii musculare la nivelul bicepsului. Acestea pun mușchii sub tensiune și creează microrupturi în fibrele musculare.
Prin creșterea progresivă a greutății și a volumului exercițiului în timp, puteți continua să stimulați creșterea musculară și să creșteți dimensiunea și forța bicepsului.
Exercițiul necesită să prindeți și să țineți o greutate mare, ceea ce vă poate ajuta să vă îmbunătățiți puterea de prindere în timp. O prindere mai puternică poate fi benefică pentru o gamă largă de activități, inclusiv sport, haltere și sarcini zilnice.
Variațiile flexiilor care folosesc alte tipuri de bara (cum ar fi o bară Z sau o bară super Z pentru flexii) nu sunt considerate a fi același exercițiu și vor avea adesea modele de recrutare musculară și intervale de mișcare diferite .
În comparație cu multe alte exerciții, flexia cu bara dreapta este destul de ușor de executat. Nu contorsionează corpul în niciun fel care ar putea fi văzut ca dezavantajos. Acest exercitiu nu pune tensiune pe părțile slabe ale corpului daca este executat corect.
Atâta timp cât exercițiul este efectuat cu o formă adecvată și o greutate rezonabilă, este puțin probabil ca cel care face exercitiul să găsească mișcarea ca fiind dureroasă sau vătămătoare.
![]() | ![]() | ![]() |
În ciuda simplității relative a flexiei cu bara dreapta, există încă multe greseli care pot fi facute. Chiar și sportivii sau amatorii de nivel avansat pot face greseli. Toate acestea ar trebui evitate pentru a maximiza siguranța și beneficiile exercițiului.
De-a lungul întregii mișcări, încheieturile sunt menite să fie menținute ferm într-o poziție neutră. Acest lucru reduce tensiunea asupra micilor țesuturi conjunctive din acestea și o mai bună translație a forței produse de biceps.
Fie prin suprapronarea, suprasupinarea sau rotirea încheieturilor într-un fel. Daca încheieturile sunt scoase dintr-un aliniament neutru acest lucru poate duce la disconfort și răni.
Aceasta este cea mai importantă greșeală făcută în timpul performanței de flexii cu bara dreapta. Acesta este motivul pentru care mulți sportivi sau amatori suferă de dureri la încheietura mâinii sau la antebraț.
Pentru a evita recrutarea deltoizilor sau a oricăror grupe de mușchi, altele decât bicepșii înșiși, este important ca cei care fac exercitiul să își mențină brațele superioare staționate pe părțile laterale ale trunchiului.
Coatele trebuie sa se miste cât mai puțin posibil în timp ce parcurg o gamă completă de mişcare.
Nu numai că orice greșeală poate duce la eșecul dezvoltarii bicepșilor, dar poate duce și la răni dacă se folosește o greutate excesivă.
Indiferent de exercițiul efectuat, asigurarea utilizării întregii game de mișcări va asigura, de asemenea, că mușchii sunt antrenați cât mai eficient posibil.
În cazul flexiilor cu bara dreapta, acest lucru este cu atât mai important.
Nerespectarea întregii game de mișcări a exercițiului poate determina dezvoltarea punctelor de lipire sau instabilitatea bicepsului în timp.
O gamă completă de mișcare ar trebui să implice bara la oprire completă în jurul taliei sau pelvisului. Capătul opus trebuie sa fie la înălțimea umărului. Abaterea de la acest interval poate modifica mecanica sau beneficiile flexiilor cu bara dreapta.
Chiar dacă partea superioară a brațului sau coatele sunt într-o poziție relativ staționară, impulsul poate fi totuși produs de sportiv. Acesta își balansează trunchiul înapoi, eliminând astfel stimulul de la bicepși și potențial încordând partea inferioară a spatelui.
Ca regulă generală, orice fel de forță produsă de un mușchi, altul decât bicepsul, va anula beneficiile flexiilor cu bara dreapta.
La fel ca și partea superioară a brațelor, cel mai bine este să mențineți trunchiul staționar și în poziție verticală pe parcursul fiecărei repetiții.
Cele mai comune două forme ale exercițiului clasic de felxii pentru bicepși sunt flexii cu bara dreapta/Z și felxii cu gantere. Dintre care din punct de vedere mecanic sunt același exercițiu , dar utilizează diferite forme de echipament.
Această diferență de sursă de rezistență creează caracteristici ușor diferite. Fiecare exercițiu fiind mai potrivit pentru anumite tipuri de obiective de antrenament.
Dacă sunteți în căutarea unui exercițiu similar flexiilor cu bara dreapta, dar cu unele modificări ale caracteristicilor, efectuarea unei variații sau chiar a unui exercițiu alternativ s-ar putea dovedi utilă:
Dacă iți dorești un program de creștere a brațelor in masă musculară, poți achiziționa Programul Brate mari in 30-60-90 de zile oferit de Body365.ro
Puteti de asemenea vizualiza mai multe exercitii pentru bicepsi aici…
![]() | ![]() |
Scrieti un comentariu